• KÖRKORTSTILLSTÅND

För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd på transportstyrelsen.se. Hör av dig till oss så får du en rabatt på halva priset på synintygskollen. Synoptiken hjälper dig att rapportera intyget till Transportstyrelsen. Det tar i regel 1-2 veckor innan du får ditt körkortstillstånd.

  • ÖVNINGSKÖRNING PRIVAT

Om du tänker övningsköra privat så måste din handledare skicka in en ansökan om handledartillstånd till Transportstyrelsen. Det krävs inte någon handledarutbildning för mc.

  • TEORI- OCH KÖRUTBILDNING

Teoriutbildning- När du betalat inskrivning/teoriavgift får du tillgång till den digitala elevcentralen för mc. Detta är marknadens modernaste teorisystem för mc. Du kan nu börja resan mot ditt mål. Det funkar att göra teorin på telefonen eller en dator hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre.

Körutbildning- Parallellt med teorin tar du dina körlektioner. Vi rekommenderar att du börjar med en 80 min lektion där du tillsammans med din lärare lägger upp en plan för dina mål och hur dina förväntningar ser ut. Därefter börjar vi den praktiska utbildningen med grundläggande övningar eller en koll på tidigare kunskaper om du redan övat hemma. Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med på egen mc under lektionerna.  Du får köra säkra och smidiga motorcyklar Kawasaki Z 650 årsmodell 19. Alla motorcyklarna är utrustade med ABS bromsar. Du kan börja köra 07.30 varje vardagsmorgon.

  • RISKUTBILDNING 1 OCH 2

Riskutbildning del 1 handlar om alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden, du kan med fördel boka in risk 1 utbildningen tidigt i din utbildning.

Tider finns under “KURSSTARTER”.

Riskutbildning del 2 är praktisk och handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden och skall göras i slutet av din utbildning.
Vi hjälper dig att planera när du skall boka in utbildningen. Riskutbildningarna måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs. Riskutbildning för personbil kan inte tillgodoräknas för motorcykel.

  • KUNSKAPSPROV OCH KÖRPROV PÅ TRAFIKVERKET

Kunskapsprovet måste vara godkänt för att körprovet ska gå att boka, du måste ha minst 52 rätt av dina 65 frågor. Ett godkänt teoriprov är giltigt i ett år. Det finns möjlighet att utföra kunskapsprovet i Vetlanda. Körprovet utförs i Vetlanda och om du är inskriven hos oss görs det med vår motorcykel. Körprovet startar på en manöverbana som din lärare visar dig. Vid godkänd manöver fortsätter körningen i trafik.