• KÖRKORTSTILLSTÅND

För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Hör av dig till oss så planerar vi in en tid då vi hjälper dig med syntest och ansökningshandlingarna. Därefter rapporterar vi dig till Transportstyrelsen som behandlar ansökan efter att du betalt in avgiften för körkortstillstånd. Det tar i regel 1-2 veckor innan du får ditt körkortstillstånd.

  • ÖVNINGSKÖRNING PRIVAT

Om du tänker övningsköra privat så måste din handledare skicka in en ansökan om handledartillstånd till Transportstyrelsen. Det krävs inte någon handledarutbildning för BE.

  • TEORI- OCH KÖRUTBILDNING

Teoriutbildning :
När du betalat ett paketpris får du dina böcker och kan börja med teoridelen av den digitala elevcentralen. Sluttester som påminner om Trafikverkets kunskapsprov. Samtliga prov kan göras hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre. Den teoretiska delen av utbildningen är det bra om du hunnit långt med innan du kör, då teoriprovet på Trafikverket behöver vara godkänt innan körprov kan bokas.

Körutbildning :
Vi erbjuder 80 min lektioner som vi hjälper dig att planera in så du är väl förbered inför prov.

KUNSKAPSPROV OCH KÖRPROV PÅ TRAFIKVERKET

Kunskapsprovet måste vara godkänt för att körprovet ska gå att boka, du måste ha minst 44 rätt av dina 55 frågor. Ett godkänt teoriprov är giltigt i ett år. Körprovet utgår från Säve med först en säkerhetskontroll sedan funktionsbeskrivning och därefter körning i trafik.