För att ett B-körkort är körkortstillstånd ett krav, ansökan kan du göra på Transportstyrelsen

Följ dessa enkla steg till ditt körkort

KÖRKORTSTILLSTÅND

För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Hör av dig till oss så hjälper vi dig med ansökningshandlingarna. Transportstyrelsen behandlar sedan din ansökan och det tar i regel 1-2 veckor innan du får ditt körkortstillstånd.

ÖVNINGSKÖRNING OCH INTRODUKTIONSUTBILDNING

Om du tänker övningsköra privat måste du och den du ska köra med gå en handledarutbildning/ Introduktionskurs. Se tider under Kursstarter.

TEORI- OCH KÖRUTBILDNING

Teoriutbildning
När du betalat inskrivningsavgiften får du tillgång till elevcentralen och appen Körkort nu. Det är marknadens modernaste och mest heltäckande teorimaterial. Du kan nu börja resan mot ditt mål och vara väl förbered inför din första körlektion. Du har även fri tillgång till våra teoripass i grupp. Om du hellre vid ha enskilt teoristöd går det också att köpa till. Elevcentralen och appen Körkort nu kan göras hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre.

Körutbildning

  • Parallellt med teorin tar du dina körlektioner.
  • Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med i bilen under lektionerna.
  • Du kan välja mellan manuellt växlad, automatväxlad.
  • Du kan börja köra 07.30 varje vardagsmorgon.

Riskutbildning 1 & 2

Riskutbildning del 1 handlar om alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden. Du kan med fördel boka in dig tidigt i din utbildning.

Riskutbildning del 2 handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Risk 2-utbildningen ska göras i slutet av din utbildning. Din lärare rekommenderar när du ska boka risk 2. En godkänd riskutbildning är giltig i 5 år. Både del 1 och 2 måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs.

KUNSKAPSPROV OCH KÖRPROV

Kunskapsprovet och körprovet (uppskrivning och uppkörning) bokas så att de max är två veckor emellan. Skulle något av proven underkännas har du upp till två månader på dig att göra ett omprov.

Vi följer Transportstyrelsens kursplan B (STR)
Teoriprov och körprov utförs utav Trafikverket